Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης

Μια μικρή γεύση από το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στη Πύλη Τρικάλων 13-14-15/05/2011 υπό τον συντονισμό και την οργάνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (Ε.Ο.Δ ), σε συνεργασεία με το παραρτήμα Τρικάλων της Ε.Ο.Δ και τον Δήμου Πύλης.
Το συνέδριο παρακολούθησαν 400 σύνεδροι.
Εκτός από τα μέλη της Ε.Ο.Δ παρακολούθησαν το συνέδριο και εθελοντικές ομάδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και σύνεδροι από την Σερβία την Κροατία και την Κύπρο.
Το συνέδριο περιελάμβανε πρακτικό και θεωρητικό μέρος.
Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκαν θέματα που άπτονται της ορεινής διάσωσης, όπως οργάνωση και συντονισμός επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, κανόνες ασφαλείας στο βουνό, τεχνικές αεροδιάσωσης, εξειδικευμένος διασωστικός εξοπλισμός, πρώτες βοήθειες, τηλεπικοινωνίες, στατιστικές μελέτες και θέματα ψυχολογίας.
Στο πρακτικό μέρος του συνεδρίου υπήρξαν τεχνικές ανέλκυσης φορείου με πολυτραυματία από ορθοπλαγιά, ασκήσεις αεροδιάσωσης αναρριχητών από τους βράχους του αναρριχητικού πεδίου της Πύλης με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων και τεχνικές καταρρίχησης (rappel) από ελικόπτερο.
Ενεργό ρόλο στα σενάρια διάσωσης είχαν και τα μέλη της Ε.Ο.Δ του παραρτήματος Κοζάνης όπου επιχείρησαν σε άριστη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ο.Δ απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και με ανάλογες διασωστικές ομάδες από το εξωτερικό, τόσο στα επίγεια όσο και στα εναέρια μέσα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία κάθε σενάριο.

1 σχόλιο:

  1. Θεοχάρη, προβλέπω να εξελίσεσσαι σε μεγάλο σκηνοθέτη... Αυτοπροτείνομαι για πρωταγωνίστρια στην επόμενη παραγωγή...τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...