Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επιχείρηση Διάσωσης - Μπούρινος

Σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο στο όρος Μπούρινος, σε υψόμετρο 1.500 μ. (T.Κ. Εξάρχου, Δήμου Γρεβενών, Π.Ε. Γρεβενών) είχε πτώση χθες, Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, 32χρονος κυνηγός από το Βόλο. Η περιοχή που σημειώθηκε η πτώση βρίσκεται στη ΝΔ πλευρά του Μπούρινου (προς οικισμό Έξαρχο), 350 μέτρα περίπου χαμηλότερα από την κορυφή.


Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό και άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα από μέλη του παραρτήματος της Κοζάνης και των Γρεβενών, η οποία έσπευσε στο σημείο. 21 συνολικά μέλη – εθελοντές της Οργάνωσης ξεκίνησαν να επιχειρούν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ωστόσο οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες, τόσο εξαιτίας της μορφολογίας του σημείου όσο και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
 
Τον νεαρό κυνηγό είχαν εντοπίσει νωρίτερα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε πολύ άσχημη κατάσταση και μαζί με τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παρείχαν τις Πρώτες Βοήθειες. Για μισή ώρα περίπου ο γιατρός και διασώστες της Ε.Ο.Δ., μαζί με τους Πυροσβέστες άσκησαν στον τραυματία καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Ωστόσο, παρά τις επίμονες προσπάθειες, ο νεαρός άντρας δεν τα κατάφερε και στις τέσσερις το απόγευμα κατέληξε. 


Η προσπάθεια για την ανάσυρση της σορού από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, του Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας, του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιάτιστας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κοζάνης κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ στο σημείο είχε φτάσει ήδη από το μεσημέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Στην επιχείρηση συμμετείχε επίσης και η Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...