Σελίδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο...

dubai_ambulance_1
Το Ντουμπάι μπορεί να καυχιέται ότι έχει ήδη το πιο ψηλό κτίριο γραφείων, το πιο ψηλό κατοικημένο κτήριο και το μεγαλύτερο ενυδρείο στον κόσμο αλλά και για το ότι έχει στην κατοχή του το μακρύτερο ασθενοφόρο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο έχει μήκος 18 μέτρα  και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε 44 ασθενείς συγχρόνως, σύμφωνα με τον Khalifa bin Darri, προϊστάμενο του κέντρου ασθενοφόρων του Ντουμπάι (DAC).
longest_ambulance_2
Το ασθενοφόρο  είναι ένα κινητό νοσοκομείο που θα  πηγαίνει αμέσως στο σημείο του ατυχήματος και  θα διασώζει έναν μεγάλο αριθμό τραυματισμένων  οι οποίοι θα λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες στο εσωτερικό του μέχρις ότου μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το μπλε και άσπρο αρθρωτό-ασθενοφόρο παρέχει την δυνατότητα προσγείωσης ελικοπτέρου στην οροφή του καθώς επίσης ιντερνέτ και δορυφορικές υπηρεσίες για τους γιατρούς. Με τα, τελευταίας τεχνολογίας,  λειτουργούντα δωμάτια, μια μονάδα εντατικής θεραπείας, ένα δωμάτιο ακτινογραφιών και ένα ενσωματωμένο φαρμακείο, το ασθενοφόρο μοιάζει περισσότερο με ένα κινητό νοσοκομείο.
longst_ambulance_3

Το ειδικά σχεδιασμένο για τα Εμιράτα ασθενοφόρο είναι μεγαλύτερο από ένα λεωφορείο και  άρχισε να προφέρει τις υπηρεσίες του τον Αύγουστο του 2009.

Όταν ερωτάται για πιο λόγο εξοπλίστηκαν με  το μακρύτερο ασθενοφόρο στον κόσμο, ο Darri απαντάει ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. έχουν βεβαιώσει πρόσφατα μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων, το πιο αξιοσημείωτο των οποίων ήταν ένα δυστύχημα που συνέβη το 2008 στο δρόμο του Αμπού Ντάμπι όπου ενεπλάκησαν περισσότερα από 200 αυτοκίνητα.
longst_ambulance_4
«Ήταν απαραίτητο να υπάρξει ένα ασθενοφόρο που να μπορεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς και να τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Κατά συνέπεια, μια ομάδα από τα Εμιράτα σχεδίασε το ασθενοφόρο και έστειλε το σχέδιο σε μια γερμανική επιχείρηση για να το κατασκευάσει,» εξήγησε.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα στον κόσμο των ασθενοφόρων οχημάτων. Είναι, όχι μόνο ένα παραδοσιακό ασθενοφόρο που μεταφέρει τους ασθενείς στο νοσοκομείο, αλλά μπορεί να προσφέρει πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες επί τόπου. Ο ασθενής μπορεί να μην χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο καθόλου,» ανέφερε ο  Darri, προσθέτοντας ότι είναι επίσης περισσότερο αποδοτικό από πλευράς χρόνου αλλά και από οικονομικής απόψεως από το να έστελναν διάφορα μικρά ασθενοφόρα.

longest_ambulance_1 longest_ambulance_7 longst_ambulance_9 longest_ambulance_5 longest_ambulance_6
Πηγή: http://www.emergencyservices.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΟΥΡΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ16 Οκτωβρίου 2010 στις 11:07 μ.μ.

    ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΚΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΑΡΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...