Σελίδες

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας με τις Διασωστικές Ομάδες



Σύσκεψη Εθελοντικών Διασωστικών Οργανώσεων κάλεσε


ο εντεταλμένος σύμβουλος Ηλίας Κάτανας στην Περιφέρεια.


Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που κάλεσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας, το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα “Μέγας Αλέξανδρος” του 2ου ορόφου του κτιρίου της Περιφέρειας στη ΖΕΠ. Στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς και Εθελοντικές Διασωστικές Οργανώσεις της περιοχής, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτανας: "Μετά τις επαφές που είχαμε στη Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, αλλά και στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είχαμε πει ότι και στην περιφέρειά μας είχαμε πει ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις διασωστικές ομάδες και όλους τους φορείς, ώστε μετά από διαβούλευση να μπορέσουμε όλοι μαζί να καταθέσουμε κοινές προτάσεις, ώστε να χτίσουμε αυτό που λέμε "Πολιτική προστασία".
Στη σύσκεψη καλέστηκε το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, ο Στρατός και όλες οι διασωστικές ομάδες. Η σύσκεψη της ομάδας εργασίας όπως την ονόμασε ο κ. Κάτανας, αφορούσε τη διαβούλευση και τον διάλογο αναφορικά με την πολιτική προστασία, ώστε "ο καθένας μέσα από το πόστο του να καταθέσει τις προτάσεις του για να βελτιωθεί η πολιτική προστασία. Θεωρώ ότι μέσα από μια αγαστή συνεργασία της αιρετής διοίκησης και της πολιτικής προστασίας, της δημόσιας διοίκησης αλλά και όλων των συλλόγων θα καταφέρουμε αυτό που έχουμε σαν πρόταγμα σαν περιφέρεια, μια δυνατή και θωρακισμένη Πολιτική προστασία ".
Στην ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει η περιφερειακή αρχή τα ζητήματα του εθελοντισμού, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στόχος είναι να γίνονται παρόμοιες συναντήσεις ποιο συχνά, με στόχο να στηριχθεί το σημαντικό έργο των εθελοντικών και διασωστικών δυνάμεων. Μάλιστα τόνισε πως τα προβλήματα θα χρειαστεί συνεχώς να αντιμετωπίζονται και πρώτο μέλημα θα είναι πάντα η ανθρώπινη ζωή.
Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν:

Οι συνεργασίες των δημόσιων φορέων με τις οργανώσεις.
Η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και συνεργασιών.
Η συμμετοχή των οργανώσεων σε ευρωπαϊκές ομοσπονδίες για την απόκτηση δικτύωσης και τεχνογνωσίας.
Η αξιοποίηση του νόμου για την Τ.Α. «Καλλικράτη» για την άσκηση περιφερειακής πολιτικής με γνώμονα την αυτονομία των οργανώσεων, αλλά και την ενεργή υποστήριξή τους από τις Περιφέρειες και τους Δήμους για την επεξεργασία επιχειρησιακών σχεδίων και αξιοποίηση πόρων.
Η εξωστρέφεια των οργανώσεων και οι συμπράξεις σε μεγαλύτερα σχήματα.
Η επιβεβλημένη ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου.
Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο

http://youtu.be/gLvZoZ2P7AA

Πηγή Πρωινός Λόγος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...