Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σώος βρέθηκε ο ορειβάτης στα Πιέρια όρη

 Καλά στην υγεία του ο ορειβάτης που είχε χαθεί στα Πιέρια Όρη Νοσηλεύεται προληπτικά στο «Μαμάτσειο»

Στο νοσοκομείο της Κοζάνης για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε ο ορειβάτης από την Κοζάνη που αγνοούνταν και εντοπίστηκε χθες 8-1-2013 στα Πιέρια Όρη, αφού είχε περάσει όλη τη νύχτα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, λόγω του πολικού ψύχους  που επικρατούσε στην περιοχή.



Ο 54χρονος μεταφέρθηκε με ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης στο χωριό Αγία Κυριακή και από  ‘κει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται προληπτικά.

Ο ορειβάτης, κατά τη διάρκεια της νύχτας που αγνοούνταν, βρήκε καταφύγιο σε ένα παράπηγμα από λαμαρίνες, όπου και έμεινε ξύπνιος και σε εγρήγορση, προκειμένου να μην παγώσει και υποστεί υποθερμία.  Τελικά, η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς το επόμενο πρωί εντοπίστηκε από δύο  μέλη του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, τον Αντιπρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης και έναν έμπειρο ορειβάτη από την ευρύτερη περιοχή. Όταν βρέθηκε ήταν ιδιαίτερα καταπονημένος και αφυδατωμένος, ωστόσο είχε αρκετές δυνάμεις, ώστε να περπατήσει μέχρι το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, όπου του παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση έρευνας συμμετείχε το Παράρτημα Γρεβενών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας, του Ορειβατικού Συλλόγου Βελβεντού και της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Κοζάνης.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...